servicii DDD Home harta site | ro | en      
     servicii dezinsectie igiena ireprosabila
cautare produse:
Acces user:
dezinsectie, deratizare
Recomanda site-ul:
NEWSLETTER:
servicii deratizare
Am fost informat(ă) despre Politica de Confidenţialitate si de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar că am peste 16 ani si sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
pentru promovare: oferte, noutaţi, recompense.
pentru activitaţi promoţionale: concursuri, reclame, publicitate
servicii dezinsectie
     Noutati:RSS Evenimente importante DDD
Nu rata cea mai recenta promotie Derati Serv
(2015-05-07)
Afla cum poti scapa de insectele zburatoare igienic, ecologic si discret...

Promotie la serviciile de Deratizare si Dezinsectie
(2015-05-01)
Vara aceasta debuteaza cu o PROMOTIE foarte atractiva pentru companii...

Coabitanti fara voia dumneavoastra?
(2014-09-06)
Deparazitarile - tratamentul necesar pentru a indeparta "musafirii" nepoftiti...

Certificari:

>>Evenimente importante

Coabitanti fara voia dumneavoastra? (2014-09-06)
Deparazitarile - tratamentul necesar pentru a indeparta "musafirii" nepoftiti...

Daca pana acum credeati ca sunteti singuri in caminul dumneavoastra, datoria noastra, in calitate de specialisti in servicii DDD, este sa va anuntam, ca desi mici, dusmani redutabili, parazitii va pun sanatatea in pericol, in propriul dumneavoastra camin.

Deparazitari

Deparazitarile sunt procedeele de distrugere a parazitilor. Din categoria parazitilor fac parte urmatoarele insecte: puricii, paduchii, plosnitele, capusele.
Aceste insecte au un alt ritm de dezvoltare si de reproducere si un sistem imunitar mult mai dezvoltat decat al celorlalte insecte; de aceea operatiunile de deparazitari este diferita prin modul de aplicare a substantelor, acestea pulverizandu-se in strat grosier pe intreaga suprafata plana si pe portiunile verticale aflate la cel mult 1 m de la sol, inclusiv pe toate obiectele aflate in zona deparazitata (covoare, mochete, tapiterie, lenjerii, saltele etc.).

Deparazitarea se realizeaza in doua etape la interval de 7-10 zile (perioada de eclozare) pentru a distruge si puii parazitilor.

Sfaturi pentru a eficientiza operatiunea de deparazitare si pentru a reduce/elimina reaparitia parazitilor:
- deparazitarea periodica a animalelor de companie;
- astuparea gurilor de acces in subsoluri;
- evitati sa hraniti animalele comunitare (in special pisicile) din jurul locuintelor;
- efectuati deratizarea cat mai des pentru exterminarea rozatoarelor (principalii vectori producatori de paraziti);

Pentru a intelege si mai bine de ce DEPARAZITAREA este vitala pentru sanatatea dumneavoastra, familiei si prietenilor necuvantatori, va rugam sa parcurgeti informatiile de mai jos:

Ce este parazitul? Ce tipuri de paraziti exista? Ce este deparazitarea? Ce importanta are ea pentru sanatatea noastra si a animalelor noastre? Ce se poate intampla daca nu o facem corect si de fiecare data cand se impune?

Parazitul este acel organism care poate cunoaste grade diferite de evolutie (putand fi formati din una sau mai multe celule) care foloseste drept sursa de hrana si adapost alte organisme. Parazitii, in functie de localizarea lor, pot fi:
- ectoparaziti, cu localizare externa la nivelul pielii;
- endoparaziti, majoritataea cu localizare in intestine, dar pot suferi si fenomene de migrare in alte zone ale organismului.

Contaminarea organismelor gazda se poate face pe mai multe cai dintre care cele mai des intalnite sunt:
- pe cale bucala;
- prin contact direct.

Ajunsi in organismul gazda, parazitii sufera un proces de migrare, realizeaza un traseu activ sau pasiv de locul de patrundere in organism pana la organul tinta. Circuitul se poate finaliza cu intoarcerea parazitului in organul de plecare si, in in acelasi timp, cu importante modificari evolutive (de dezvoltare si/sau transformare) suferite de parazit, sau se poate incheia cu alte localizari decat organul de unde a plecat parazitul.

Data fiind coabitarea din ce in ce mai frecventa dintre om si cele mai populare animale de companie, si anume: cainele si pisica, in cele ce urmeaza ma voi referi cu precadere asupra implicatiilor ce pot decurge din acest fenomen.

Actiunile patogene ale parazitului asupra gazdei poate fi de diverse tipuri:
- actiune mecanica ce se va manifesta prin obstructii provocate de paraziti asupra unor canale (biliar) sau tuburi (digestiv, in special pe intestinul subtire), pe trahee si bronhii (Dictyocaulus filari); compresiune si atrofierea unor tesuturi sau organe exercitate in special asupra parenchimului (chistul hidatic al carui volum poate atinge mai multi litri si care, dezvoltandu-se, comprima ficatul si pulmonul); traumatisme: perforarea peretelui (intestinal de exemplu); migratii tisulare; iritatii: consecutive miscarilor parazitilor de dimensiuni mari sau datorita formatiunilor de pe suprafata corporala a acestora;
- actiune spoliatoare ce se va manifesta prin consumul substantelor nutritive pe care ar trebui sa le consume organismul animalului prin hranirea cu sangele animalului nostru sau cu alte produse biologice (limfa, tesuturi, secretii, etc.);
- actiune toxica realizata prin exotoxinele produse de parazit si eliminate in mediu (adica in animalul nostru), precum si endotoxinele produse de parazit in urma mortii si distrugerii sale. Actiune anticoagulanta si hemolitica in cazul secretiilor salivare ale capuselor. Actiune neurotropa manifestata prin paralizie, contractii musculare sau crize epileptiforme. Actiune anemianta prin afectarea organelor hematoformatoare si a diferitelor elemente sangvine. Tulburari circulatorii (hipotensiune, bradicardie) â€" Ascaronul;
- actiune inoculatoare constand in introducerea sau vehicularea diferitilor agenti microbieni in organismul gazdei.

Principalii paraziti interni intalniti la caine si pisica sunt helminti din clasa cestoda (tenii) si clasa nematoda (limbrici).

Parazitii din clasa cestoda se intalnesc la toate carnivorele (caine, pisica, vulpe, lup, etc.), dar se intalnesc in mod mai frecvent la caine, deoarece el poate constitui rezervorul principal al celor mai multe cestode (iar formele larvare ale acestora paraziteaza cele mai multe animale din gospodarie, animale salbatice si omul).

De cele mai multe ori cestodozele la acest animal evolueaza subclinic sau cu semne foarte sterse, ceea ce mareste necesarul de atentie ce trebuie acordat acestei specii ca si rezervor de parazitoze transmisibile omului.

Iata clasificare a parazitilor din clasa cestoda, in functie de familie, specie, etc.:
- Familia Taeniidae, cu specii ca: Taenia multiceps, Taenia serialis, Taenia hydatigena, Taenia pisiformis, Taenia ovis, Echinococus granulosus;
- Familia Dilepididae: Dipylidium canium;
- Familia Mesocestoidae: Mesocestoides lineatus.


home | despre noi | produse | servicii | cariere | intrebari frecvente | biroul de presa | contact | stiati ca? | solicitare date personale | termeni si conditii | politica de confidentialitate
Web Design & Branding: Media AD Matters