Întrebări frecvente
Mulți dintre clienții și partenerii noștri nu sunt familiarizați cu domeniul serviciilor DDD. Prin urmare, există o serie de întrebări la care oferim în mod frecvent răspunsuri. În această rubrică, ne străduim să clarificăm unele aspecte privind serviciile DDD. Veți găsi nu doar întrebări generale, ci și întrebări foarte specifice.
Întrebări generale
Soluțiile chimice folosite în timpul intervențiilor DDD pot afecta sănătatea omului?
Nu, nu vă afectează în niciun fel. Substanțele chimice utilizate în timpul acestor intervenții DDD (dezinsecții, deratizări, dezinfecții sau deparazitări, după caz) sunt special concepute pentru a fi folosite în spitale, școli și alte locuri publice, fiind autorizate și omologate în România de către Ministerul Sănătății și al Familiei, Institutul de Sănătate Publică, în conformitate cu legislația U.E. Substanțele fac parte din grupele III și IV de toxicitate; prin urmare nu reprezintă un pericol pentru sănătatea omului.
Sunt animalele de companie în siguranță în timpul și după procesul de deparazitare sau chiar în timpul altor intervenții DDD (dezinsecții, deratizări)?
Nu există niciun motiv de îngrijorare în privința siguranței animalelor de companie deoarece cantitatea de soluție activă cu care ar putea intra în contact sau pe care ar putea să o înghită este foarte mică, ceea ce nu poate duce la infestare / otrăvire. În plus, substanțele folosite de compania noastră în timpul tratamentelor specifice de deparazitare, deratizare, dezinsecție și dezinfecție, fac parte din grupele III și IV de toxicitate; prin urmare nu reprezintă un pericol pentru prietenii noștri necuvântători.
Cât de des ar trebui să apelez la serviciile dvs. DDD?
Intervențiile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție trebuie realizate în conformitate cu legea. Frecvența acestora poate să difere în funcție de mai multe criterii. În plus, totul depinde de gradul de infestare și de tipul acesteia (insecte, rozătoare, paraziți etc.). Pentru un răspuns detaliat, vă rugăm să ne contactați, iar în cel mai scurt timp ne vom deplasa la fața locului pentru a face o evaluare a problemelor existente, a măsurilor și a tipurilor de tratamente necesare: dezinsecții, deratizări, dezinfecții sau deparazitări, după caz, precum și periodicitatea acestora.
Pentru tratamentele de dezinsecție și deratizare prezentați vreo garanție că voi scăpa de dăunători?
Nu. Acestea nu pot fi garantate deoarece nu cunoaștem gradul de infestare, tipul de dăunători, zona perimetrală în care se încadrează obiectivul dvs., domeniul de activitate specific etc. Obligativitatea noastră constă în a evalua și monitoriza la concret toate aspectele mai sus menționate și în dezvoltarea unui plan de deratizare și dezinsecție prin stabilirea mai multor treceri la atac în funcție de gradul de infestare, astfel încât să distrugem focarele și daunatorii pe masura reproducerii lor.
Întrebări specifice
„Soluția folosită în timpul tratamentului de dezinsecție îmi va păta covorul sau alte zone în care va fi aplicată?” - Harsu Maria
Nu. Emulsiile folosite la dezinsecții nu pătează. Sunt emulsii reziduale pe bază de apă ce nu conțin solvenți puternici care ar putea afecta covorul dvs.
„Mă numesc Chermuș Cătălin și aș dori să știu, având în vedere că doresc să renovez clădirea în care locuiesc, când ar fi cel mai indicat să apelez la dvs. pentru un tratament de dezinsecție, înainte sau după renovare?”
Sugerăm ca tratamentul de dezinsecție să fie făcut după ce ați terminat de renovat, însemnând o trecere înainte de așezarea covoarelor, tablourilor, mobilierului etc. Dacă este cazul și mai apar insecte, se recomandă o trecere și după amenajarea spațiului.
„Am descoperit zilele trecute un focar de furnici și alte câteva insecte dăunătoare în casă și am decis să apelez la dvs., o companie specializată în servicii DDD, pentru o dezinsecție de urgență, însă am o îngrijorare vis-à-vis de sănătatea mamei mele care locuiește cu mine și suferă de astm. Va fi aceasta afectată în vreun fel?”
Pentru a evita producerea unei crize de astm, recomandăm ca persoana în cauză să nu fie prezentă în timpul tratamentului de dezinsectie!
„Mă numesc Pădureanu Gheorghe și am un depozit de cereale situat chiar la marginea localității. Nu mai trebuie să zic ce probleme întâmpin din cauza rozătoarelor și ce pierderi sufăr din cauza lor. Puteți să-mi rezolvați problema?”
Domnule Gheorghe Pădureanu, de asemenea cazuri noi ne-am lovit de nenumărate ori, acumulând experiența necesară unei soluționări cât mai eficiente. În primul rând, este necesară realizarea unei analize strategice a tuturor surselor de pericol, a cauzelor, a focarelor și evident, ulterior, a celor mai eficiente mijloace de a rezolva aceasta problemă. Având în vedere faptul că depozitul dumneavoastră este situat la marginea localității, și, prin urmare, este simplu de dedus că este poziționat în plin câmp, iar tipul de dăunători îl cunoaștem deja (șoarecii și șobolanii), al doilea pas este realizarea unei bariere de intoxicare la 50 m distanță de gardul ce delimitează obiectivul. Trebuie precizat că pentru acest caz, se fac 3-4 bariere de acest tip (în câmp, la gard, în exteriorul clădirii și în interior). În exterior, în stațiile de intoxicare, se recomandă utilizarea unor rodenticide autocoagulante, iar în interior, capcane adezive pentru capturarea lor, evitându-se în acest fel descompunerea.
Un asemenea tip de problemă, care vă afectează în mod vizibil buna funcționare și evoluție a afacerii, trebuie indubitabil tratată cu maximă seriozitate și profesionalism, iar pentru acest lucru, noi va stăm la dispoziție, capabili să facem față oricărei provocări, oricărui tip de problemă, indiferent de complexitatea acesteia.
„Mă numesc Mircea Tudor și m-ar interesa să știu cum îmi pot da seama dacă pe platforma industrială sunt focare de reproducere a dăunătorilor și în ce măsură sunt necesare dezinsecții sau deratizări periodice?”
Domnule Mircea Tudor, de cele mai mai multe ori acești dăunători care vă pot periclita afacerea și producția stau în locuri ferite de raza noastră de percepție și din acest motiv foarte mulți clienți au rămas surprinși de ceea ce am descoperit la fața locului, rezultatele după tratamentele specifice de deratizare, dezinsecție sau deparazitare, după caz, fiind evidente. Dacă vedeți câteva furnici, gândaci sau alte insecte, precum și un singur șoarece, atunci puteți fi sigur că aveți o problemă, deoarece prietenii lor pot mișuna prin locuri în care dvs. nu-i puteți vedea. Netratând problema corespunzător, apelând la specialiști în domeniu, ce pot interveni cu servicii profesionale de deratizare și dezinsecție, aceasta se poate transforma rapid într-o adevărată criză.