Nebulizare

Procedura de nebulizare oferă un grad superior de igienă spațiului dvs.!

Oferim servicii de nebulizare pentru dezinfectarea completă a mediului în care locuiți sau vă desfășurați activitatea, oriunde în țară. Venim în completarea serviciilor de dezinfectare prin pulverizare cu opțiunea igienizării prin nebulizare, o formulă avansată de eliminare a bacteriilor și microorganismelor prezente în aer și pe suprafețe.

Există mai multe tipuri de sterilizare, însă dezinfecția prin nebulizare, realizată de către Derati Serv cu ajutorul unui nebulizator dezinfecție performant, care, din păcate, nu este suficient de prezent în România, reprezintă una dintre cele mai eficiente metode în domeniu.

Nu amânați: Fie că vorbim despre propria locuință ori despre instituții publice și companii, dezinfecția prin nebulizare este indispensabilă pentru crearea un mediu steril, sănătos și sigur. Derati Serv vine în întâmpinarea nevoilor dvs. cu servicii complete de nebulizare, dar cu și o echipă competentă, pregătită oricând să intervină.

Ce presupune procedura de nebulizare?

Nebulizarea reprezintă un procedeu superior de dezinfecție, recomandat cu precădere domeniului medical, industrial și profesional în general deoarece contribuie la distrugerea aproape în totalitate a patogenilor cu un grad ridicat de pericol. Dezinfectarea prin nebulizare se realizează cu ajutorul unei aparaturi speciale, care eliberează în aer substanțe dezinfectante special concepute.

Tipuri de nebulizare

Există două tehnici principale de nebulizare: nebulizare umedă și nebulizare uscată. După cum sugerează și numele, atunci când vorbim despre nebulizare umedă ne referim la eliberarea substanței sub formă de picături foarte mici (sub 30 microni) care persistă un timp îndelungat în aer, contribuind la sterilizarea suprafețelor și a microaeroflorei. Aparatele pentru nebulizare uscată, pe de altă parte, distribuie substanță dezinfectantă sub formă de ceață uscată, acționând omogen, în profunzime și fără efect coroziv.

În cadrul Derati Serv, executăm proceduri de sterilizare prin nebulizare uscată.

Indiferent că vorbim despre o nebulizare umedă sau despre o nebulizare uscată, un nebulizator de dezinfecție va utiliza o substanță special concepută pentru sterilizarea aerului (nu destinate suprafețelor și nu pe bază de alcool). Derati Serv utilizează doar produse aprobate de Ministerul Sănătății, care nu prezintă pericol pentru viața persoanelor sau a animalelor de companie. Lucrăm doar cu substanțe avizate, care prezintă un spectru larg virucid și bactericid.

O nebulizare prin pulverizare durează, în medie, între 10 minute și câteva ore, în funcție de dimensiunea spațiului care urmează să fie sterilizat. Nu vă faceți probleme însă, echipa Derati Serv ține întotdeauna cont de nevoile și disponibilitate clienților. Suntem prompți și flexibili, astfel că putem să ne adaptăm cu ușurință programului dvs.

Ca specialiști, recomandăm ca, înainte de igienizarea prin nebulizare umedă sau prin nebulizare uscată, spațiul să fie supus unei curățări profesionale. În acest fel, se vor îndepărta particulele de murdărie și praf care pot servi ca paravan pentru microorganisme și bacterii. Astfel, ca o nebulizare să se realizeze în condiții de maximă eficiență, suprafețele trebuie curățate temeinic în prealabil, conform specificului lor, astfel:

 • Suprafețele (mobilierul decorativ, industrial sau medical, în funcție de tipul de spațiu) se vor curăța cu ajutorul unei lavete îmbibate în substanțe adaptate tipului de material din care este confecționat fiecare articol în parte.
 • Pardoseala se va aspira de preferat cu ajutorul unui echipament profesional, astfel încât praful, murdăria și particulele stocate în covoare/carpete să fie îndepărtate cât mai eficient. După aceea, este recomandat ca pardoseala să fie spălată cu ajutorul unor substanțe adecvate, cu rol dezinfectant.

Odată înlăturat stratul de praf și murdărie, o nebulizare va asigura o igienizare profundă, reușind să acționeze mai eficient la nivelul suprafețelor.

Odată încheiat procesul de nebulizare, este necesar ca substanța să acționeze conform intervalului indicat de specialiști. Când timpul de așteptare a expirat, vă recomandăm să deschideți ferestrele pentru aerisirea spațiului pentru cel puțin 15 minute (perioada de așteptare până la reluarea activității depinde în totalitate de instrucțiunile aferente substanței folosite și vă va fi comunicată întotdeauna de membrii echipei Derati Serv).

Ca metodă de sterilizare, procedeele de nebulizare umedă și nebulizare uscată prezintă o eficiență superioară în comparație cu dezinfecția prin pulverizare, fiind recomandată în special mediilor cu un grad ridicat de contaminare și industriilor în care accentul se pune pe igienă și siguranță. Astfel, nebulizarea periodică are o contribuție majoră la stoparea infecțiilor nozocomiale în instituțiile medicale, asigură un mediu optim pentru industria alimentară, chimică, farmaceutică sau cosmetică, acolo unde excelența este singurul standard acceptat atunci când vorbim de igienă.

Eficiența este doar unul dintre avantajele nebulizării. În realitate, beneficiile acestei metode de dezinfecție sunt mult mai numeroase. Iată:

 • Prin nebulizare uscată sau umedă, substanțele dezinfectante sunt eliberate în aer, acționând și la nivelul microaeroflorei, nu doar la nivelul suprafețelor. Tot datorită acestui motiv, igienizarea se realizează în profunzime, chiar și în spațiile greu accesibile; 
 • Substanțele folosite nu pătează și nu deteriorează sub nicio formă suprafețele;
 • Substanțele folosite sunt sigure pentru om și animale de companie cu mențiunea că, pentru a îndeplini aceste criterii, nebulizarea trebuie realizată de un personal specializat, iar timpii de acționare/ aerisire trebuie respectați conform indicațiilor care însoțesc produsul.
 • Timpul de realizare al procedurii este unul scurt;
 • Procesul de nebulizare prin pulverizare are o eficiență crescută chiar și în cazul spațiilor de mari dimensiuni.

Nebulizare la cele mai înalte standarde cu pulsFOG Turbo ULV

În timp ce dezinfecția prin pulverizare implică folosirea unui vermorel, cea prin nebulizare presupune utilizarea unui nebulizator dezinfecție electric ce tratează nu doar suprafața de contact, ci și microaeroflora, asigurând o eficiență sporită a întregului demers. În cazul nebulizării, substanța care este difuzată ia o formă de „ceață uscată”, alcătuită fiind din microparticule. Aceasta nu are efect coroziv și acționează în mod omogen, în profunzime.

Specialiștii Derati Serv utilizează un echipament extrem de performant și de rar pe piața serviciilor DDD din România » pulsFOG Turbo ULV este un nebulizator dezinfecție electric și portabil, dotat cu o turbină de înaltă performanță, ce asigură maximă eficiență în lupta împotriva microorganismelor dăunătoare. 

nebulizare-uscata-1Aparatul pulsFOG Turbo ULV permite crearea unui flux puternic de aer cald, substanța utilizată (biocidul) fiind atomizată, fărâmițată și transformată într-un aerosol extrem de fin. Mai mult, debitul și dimensiunile microparticulelor rezultate pot fi controlate datorită duzelor ce sunt interschimbabile. Atât duzele, cât și furtunul prin care substanța este difuzată, fac față unor acizi mai slabi și bazelor cu un pH între 5 și 9. 

Caracteristicile tehnice ale echipamentului pentru dezinfecția prin nebulizare:

 • Nebulizator dezinfecție ușor de utilizat, presupune o operare simplă, necomplicată;
 • Mobilitate ridicată datorită dimensiunilor mici, a greutății reduse și a tubului de ceață extins;
 • Rezervorul pentru substanță este detașabil, fapt ce permite o umplere și o curățare ușoară;
 • Nu apar împrăștieri nedorite ale unor picături mai mari de substanță în imediata apropiere a nebulizatorului (o problemă mai des întâlnită la alte tipuri de nebulizator dezinfecție);  
 • Duza nu este „sufocată” în momentul utilizării de pulbere umedă. 

Alegând acest nebulizator dezinfecție de înaltă performanță pentru procedura de nebulizare prin pulverizare, specialiștii Derati Serv țintesc spre cele mai bune rezultate. 

De ce este important să apelăm la servicii de nebulizare?

Anul 2020 a devenit, cu siguranță, un moment de cotitură pentru modul în care ne raportăm, atât la nivel individual, cât și la nivel social, la impactul pe care îl are răspândirea necontrolată în mediu a microorganismelor dăunătoare. Mai mult ca oricând, am conștientizat misiunea pe care Derati Serv și-a asumat-o încă de la început: să asigurăm o igienă ireproșabilă tuturor clienților noștri.

Procedura de dezinfecție rămâne, în continuare, principala metodă prin care putem elimina agenții patogeni din mediu, pentru a combate infecțiile și bolile transmisibile. Aceasta poate fi realizată atât prin pulverizare, cât și prin nebulizare, cea de-a doua fiind considerată mai eficientă în cazul mediilor cu un grad mai mare de contaminare. După o evaluare riguroasă a spațiului, specialiștii noștri vă vor recomanda metoda de sterilizare potrivită nevoilor dvs.

Conform legii, sterilizarea spațiilor de lucru trebuie efectuată și solicitată firmelor care oferă servicii DDD ori de câte ori este nevoie. În funcție de industrie, aceasta nu poate fi realizată mai rar decât o dată pe lună (unitățile de alimentație publică) sau mai rar de o dată la trei luni.

Vă punem la dispoziție întreaga gamă de servicii DDD: dezinsecție, deratizare și dezinfecție. Vă stăm la dispoziție cu cele mai eficiente soluții pentru o igienă ireproșabilă!

Telefon: +40 721 323 889
Fax: + 40 237 232 127
S.C. DERATI SERV S.R.L.
E-mail: office@derati-serv.ro
Solicitați ofertă!